Γερμανία: Καμία συμφωνία για περαιτέρω στήριξη

Γερμανία: Καμία συμφωνία για περαιτέρω στήριξη

Δεν υπάρχει ελληνογερμανική συμφωνία για περαιτέρω στήριξη, δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δια στόματος του εκπροσώπου του, Frank Paul Weber.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, Γκίκας Χαρδούβελης και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναντήθηκαν χθες, αλλά το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επισημαίνει ότι η συζήτηση δεν ήταν δεσμευτική.

Μάλιστα, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκαν σχετικώς, απάντησαν ότι δεν σχολιάζουν, και παραπέμπουν στη χθεσινή δήλωση του υπουργού, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «στο τέλος της χρονιάς το πρόγραμμα τελειώνει και πρέπει να μπούμε σε μια νέα σχέση από την 1η Ιανουαρίου. Αυτό το καταλαβαίνει και η γερμανική πλευρά, ότι πρέπει σύντομα να βρούμε μια λύση, να οριοθετήσουμε αυτή τη σχέση. Η Γερμανία και ο Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα».

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Χαρδούβελης: Οι πιστωτές θα εξακολουθούν να έχουν μοχλούς πίεσης

Βρέθηκαν 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι με εμβάσματα στο εξωτερικό

“Βροχή” προστίμων για αδήλωτη εργασία το καλοκαίρι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ