Ποιοι και πως θα επιμηκύνουν την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ

Ποιοι και πως θα επιμηκύνουν την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ

Εκατομμύρια φορολογούμενοι αποκτούν πλέον την δυνατότητα να επιμηκύνουν σημαντικά το χρόνο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος και του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που οφείλουν για το έτος 2014, κάνοντας χρήση της νέας ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο που κατατέθηκε προχθές με τροπολογία στη Βουλή.

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρει η σχετική τροπολογία, στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσες οφειλές προς το Δημόσιο έχουν βεβαιωθεί μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2014 είτε είναι ληξιπρόθεσμες, είτε όχι.

Συνεπώς, όλοι οι φορολογούμενοι που χρωστούν φόρο εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ ή και τους δύο αυτούς φόρους μαζί μπορούν να ρυθμίσουν την εξόφληση των οφειλών αυτών σε πολύ περισσότερες δόσεις από αυτές που τους επιτρέπει η ισχύουσα σήμερα νομοθεσία.

Κατ’ αρχάς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να εντάξουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ στη νέα ρύθμιση, θα πρέπει τη στιγμή που θα υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο βεβαιωμένες μετά την 1η Οκτωβρίου 2014 ή εάν έχουν τέτοιες οφειλές θα πρέπει να τις έχουν εντάξει στην «πάγια ρύθμιση» των 12 μηνιαίων δόσεων.

Δείτε τα βήματα αλλά και τις λεπτομέρειες που αφορούν τη ρύθμιση στο άρθρο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος

 

Διαβάστε επίσης

Διεύρυνση των κριτηρίων για τα “κόκκινα δάνεια”

Ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ και ποιοι δικαιούνται έκπτωση 50%

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για τα κοινωνικά επιδόματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ