Χωρίς έκπτωση η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ

Χωρίς έκπτωση η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ

Κανονικά χωρίς τις εκπτώσεις που δικαιούνται (μειωμένο φόρο κατά 50% ή έκπτωση 20% για τα κενά) θα πληρώσουν την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων οι υπόχρεοι φορολογούμενοι.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται έκπτωση 50% ή έχουν στην κατοχή τους ακίνητα που καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα και δικαιούνται έκπτωση 20% θα πρέπει να πληρώσουν τον αυξημένο φόρο και στα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει νέα εκκαθάριση όπου θα υπολογιστούν οι ελαφρύνσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Αντίθετα όσοι δικαιούνται έκπτωση 100% από τον φόρο θα απαλλαγούν αυτομάτως από το υπουργείο Οικονομικών χωρίς να χρειάζεται να κάνουν καμία απολύτως ενέργεια. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet και θα απαλλαγούν αυτομάτως από τον ΕΝΦΙΑ.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν σε δύο δόσεις. Τα πρώτα θα αναρτηθούν στις 15 Σεπτεμβρίου και αφορούν τις περιπτώσεις ακινήτων που δεν είχαν παρουσιαστεί λάθη. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τα ακίνητα που οι αξίες τους είχαν πολλαπλασιαστεί και οι οποίες πλέον διορθώνονται.

Πηγή: Kαθημερινή 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ