Πόσο άλλαξε η κρίση τη ζωή των Ελλήνων…

Πόσο άλλαξε η κρίση τη ζωή των Ελλήνων…

Η πενταετής οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», έχει επιδράσει καταλυτικά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Στο ερώτημα ποια θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα για τη χώρα σήμερα, το 79,1% απαντά «η δημιουργία θέσεων εργασίας» και το 19,7% «η μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους».

Το 59,6% δηλώνει ότι θα άλλαζε τομέα απασχόλησης, προκειμένου να βρει εργασία. Στο ίδιο ερώτημα, δηλαδή «τι θα ήσασταν διατεθειμένος να κάνετε για βρείτε εργασία» 4 στους 10 θα δεχόντουσαν μερική απασχόληση και 41,9% να δεχτεί να εργαστεί «μαύρα».

Σημαντικό είναι και το ποσοστό εκείνων που θα έπαιρναν την απόφαση να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα (38,2%).

Οι Έλληνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, πιστεύουν ότι σε ποσοστό 80,2% η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης είναι αδικαιολόγητος φόρος, ενώ το ποσοστό για τον ΕΝΦΙΑ αγγίζει το 66% και για το πετρέλαιο θέρμανσης το 75,5%.

Οι αγρότες (73,8%), οι επιχειρηματίες (72%) και οι νέοι επιστήμονες (64,1%) είναι κατά σειρά οι τρεις πρώτες κοινωνικο-επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνεται, χειροτερεύει ή παραμένει περίπου ίδια σε σχέση με πέρυσι το 40,5% απαντά «χειροτερεύει», το 34,1% «παραμένει ίδια», ενώ το 25,1% «βελτιώνεται».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ