Χαρδούβελης: Περνάμε στην μεταμνημονιακή εποχή

Χαρδούβελης: Περνάμε στην μεταμνημονιακή εποχή

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της διαπραγμάτευσης που είχε η κυβέρνηση με την τρόικα και που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Παρίσι εμφανίζεται με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ως απαρχή της μεταμνημονιακής εποχής για τη χώρα. «Μιλάμε για την αρχή της μεταμνημονιακής εποχής. Το Μνημόνιο βέβαια έχει ακόμα δρόμο μέχρι τον Ιανουάριο. Επίσης, η πλευρά του ΔΝΤ έχει δρόμο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει πως η συνάντηση έγινε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

«Εμείς ανοίξαμε τη ‘βεντάλια’ των θεμάτων που θέλαμε να συζητήσουμε και ανταλλάξαμε απόψεις. Ήταν μια διερευνητική κουβέντα. Η βασική ιδέα της συνάντησης ήταν να καταλάβει η μία πλευρά την άλλη, ώστε η διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου να τελειώσει γρήγορα στα τέλη του μήνα στην Αθήνα», τονίζει ο κ. Χαρδούβελης και συνεχίζει, εστιάζοντας στο μείζον θέμα των φοροελαφρύνσεων: «Μπήκαν όλα τα θέματα στη διαπραγμάτευση και αυτό των φοροελαφρύνσεων. Δεν ήταν ποτέ κλειστό το θέμα των φοροελαφρύνσεων, απλά εμείς θέσαμε τα θέματα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ