Επιμονή τρόικας σε ομαδικές απολύσεις

Επιμονή τρόικας σε ομαδικές απολύσεις

Οι αλλαγές στα εργασιακά είναι το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι, ωστόσο εκκρεμότητες υπάρχουν και σε άλλα θέματα, όπως οι απολύσεις στο Δημόσιο και η τιμή εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται λόγω οφειλών. Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων, τα στελέχη της τρόικας επέμειναν –σύμφωνα με την Καθημερινή- να κατοχυρωθεί με νόμο η μη εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, συνέχισαν να πιέζουν για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ώστε οι αποφάσεις για απεργία να λαμβάνονται μόνο με πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων. Στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τις επιπτώσεις στα έσοδα πριν συμφωνήσουν στις αλλαγές. Ισχυρότερη τεκμηρίωση θέλουν και για την πρόταση της ελληνικής πλευράς να καθοριστούν ως τιμή εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας τους, αντί του 1/3 που προτείνουν οι ίδιοι.

Τέλος, όπως γράφει η Καθημερινή, επισήμαναν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο. Σήμερα, τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων, θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά και κυρίως η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και η αύξηση των δόσεων για την εξόφληση χρεών προς το δημόσιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ