“Ο στόχος δεν είναι το πλεόνασμα αλλά η ανάπτυξη”

“Ο στόχος δεν είναι το πλεόνασμα αλλά η ανάπτυξη”

 

«Το δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής πολιτικής δεν είναι όμως ο στόχος. Ο στόχος είναι η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας», τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διονύσης Χιόνης, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, στον Real Fm 97.8.

Ο κ. Χιόνης σημείωσε ότι «αν το δημοσιονομικό πλεόνασμα πάει για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων, δεν σημαίνει τίποτα για την καθημερινότητα των πολιτών» ενώ πρόσθεσε ότι «αν πάει για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, σημαίνει πολλά».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι το πλεόνασμα είναι ένα εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης στη συζήτηση για το χρέος, ωστόσο ανέφερε ότι «η συζήτηση για το χρέος ξεπερνά πολύ αυτά που είχαμε συμφωνήσει τον Νοέμβριο του 2012 τα οποία προέβλεπαν ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% να πηγαίνει όλο για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων».

«Δεν υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή που να πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή πολιτική είναι ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης», επεσήμανε ο Διονύσης Χιόνης. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ