Σύνδεσμος Βιομηχανιών: Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ

Σύνδεσμος Βιομηχανιών: Να καταργηθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ

Επιστολή, με την οποία ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες που δέχθηκε από επιχειρήσεις-μέλη του.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, πρόκειται για έναν ακόμα “άδικο φόρο για τα ακίνητα της βιομηχανίας, η οποία μονίμως καλείται να ‘πληρώσει το μάρμαρο’ και να καλύψει δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται ερήμην της”.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι “πιθανή επιμονή της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση και καταβολή του ΕΝΦΙΑ από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, οδηγεί με βεβαιότητα στο κλείσιμο χιλιάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας και σε σαφή αδιέξοδα ρευστότητας πλήθος άλλων”.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, “η επιβολή του ΕΝΦΙΑ επιδεινώνει το ήδη άσχημο κλίμα για την υλοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας, αφού στην ουσία του φορολογεί κάθε χρόνο χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί κατά το παρελθόν και με τα οποία έχουν δημιουργηθεί οι εγκαταστάσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ