ΒΙΝΤΕΟ-Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μία δόση αυθαιρεσίας

ΒΙΝΤΕΟ-Χαρδούβελης: Ο ΕΝΦΙΑ έχει μία δόση αυθαιρεσίας

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν βασίζεται στο εισόδημα έχει μία δόση αυθαιρεσίας» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή. Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι θα επιλυθούν τα όποια λάθη στο φόρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα δουλέψουμε, δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο αυτό το καλοκαίρι, τουλάχιστον κάποιοι από μας ακριβώς επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε τον Έλληνα πολίτη».

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «πρέπει να βρούμε μία συναίνεση, ότι το πολυνομοσχέδιο έχει ένα προοδευτικό πρόσημο».

«Ελπίζω ότι θα βρεθεί συναίνεση και τουλάχιστον ορισμένα άρθρα θα τα ψηφίσει η αντιπολίτευση», σημείωσε και τόνισε:

«Δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε όλα και για όλα. Αυτό θα στείλει και ένα μήνυμα συλλογικής ευθύνης των Ελλήνων και προς τους εταίρους μας».

«Η δική  μου η σκοπιά είναι να μην κοιτάζω το παρελθόν, να μη λέω ποιος φταίει και ποιος δε φταίει, γιατί η συνταγή ήταν λάθος. Συμφωνώ με πολλές από τις κριτικές που κάνει και η αντιπολίτευση για τα πόσα λάθη κάναμε στο παρελθόν.

«Ένα λάθος που έκαναν οι Έλληνες γενικά και όλα τα κόμματα, είναι ότι δεν βρέθηκε αυτή η συναίνεση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Ο καθένας είχε τη δική του φωνή. Ο λόγος που οι υπόλοιπες χώρες σε κρίση κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια ήταν ότι υπήρξε μία συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης και κατέληξε:

«Η οικονομία αυτή τη στιγμή σταθεροποιείται. Το ερώτημα είναι, θα μπορέσουμε να τη σπρώξουμε και να πάει λίγο μπροστά;  Πρέπει να συμβάλλουν όλοι στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας».

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ