Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα έχει λεφτά αν χρειαστεί…

Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα έχει λεφτά αν χρειαστεί…

 

H Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν χρήματα στην άκρη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των stress test της ΕΚΤ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ στο Bloomberg.

H Πορτογαλία έχει πρόσβαση στις αγορές και ένα “μαξιλαράκι” για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους επόμενους 12 μήνες, είπε ο Ρέγκλινγκ. Ως εκ τούτου, “δεν υπάρχει ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση τους”, τόνισε. 

Η Πορτογαλία έχει επίσης 6,4 δισ ευρώ στην άκρη για τις τράπεζες ενώ για τον ίδιο λόγο η Ελλάδα έχει 11 δισ ευρώ . Αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δεσμευμένα μέχρι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να είναι διαθέσιμα στην περίπτωση που χρειαστούν.

Όπως σημείωσε ο Ρέγκλινγκ εξ όσων γνωρίζει, στην Πορτογαλία αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να χρειαστούν, ή τουλάχιστον δεν χρειαστεί μεγάλο μέρος του αποθέματος

Σε ότι αφορά την Ελλάδα επισήμανε : “Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλες είναι αυτές οι ανάγκες. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα χρειαστούν για τις ελληνικές τράπεζες πολύ λιγότερα από αυτά τα 11 δισεκατομμύρια, αλλά δεν ξέρουμε”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ