“Μήνυμα” Χαρδούβελη για αναδρομικά ενστόλων και “κόκκινα δάνεια”

“Μήνυμα” Χαρδούβελη για αναδρομικά ενστόλων και “κόκκινα δάνεια”

Κομμένη και… ραμμένη στις ανάγκες του προϋπολογισμού θα είναι η συνολική λύση για «αποκατάσταση» των επαγγελματικών ομάδων (ένστολοι, ιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί) που θα πρέπει να λάβουν αναδρομικά βάσει δικαστικών αποφάσεων.

Το προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ έστειλε μήνυμα στη δικαστική εξουσία ότι «οι πολιτικοί αποφασίζουν για τη δημοσιονομική πολιτική».

«Εχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά.

“Κόκκινα δάνεια”

Ως δεύτερο σημαντικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί «πρόκληση» για την κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα «κόκκινα δάνεια». Εκανε λόγο για μια ευκαιρία αναδιάρθρωσης και του ιδιωτικού τομέα. «Ισως αυτή η μεγάλη κρίση να οδηγήσει και με βοήθεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων να βρούμε λύσεις. Να γίνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους 100%. Θα πρέπει να φέρουμε ξένο κεφάλαιο για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει συνολικά τη οικονομία», υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης.

Μάλιστα σημείωσε πως το «έξυπνο χρήμα» έρχεται στην Ελλάδα και κάλεσε τους επιχειρηματίες εν όψει της αντιστροφής του οικονομικού κύκλου «να αρχίσουν να επενδύουν» από τώρα.

«Οποιος επενδύσει τώρα θα έχει μεγάλη απόδοση στο μέλλον» εξήγησε την άποψή του.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως «αν τελειώσουμε τον Δεκέμβριο με τα μνημόνια δεν μπορούμε να ξαναπάμε στα παλιά».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

 

Διαβάστε επίσης

“Κλείδωσε” η ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ