Χαρδούβελης: Πρώτο έτος ανάπτυξης το 2014

Χαρδούβελης: Πρώτο έτος ανάπτυξης το 2014

Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο τέλος του, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση της κυβέρνησης για επιστροφή της χώρας φέτος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να μετεξελιχθεί το 2015 σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο μείωσης της ανεργίας, αύξησης των καθαρών εισοδημάτων και τόνωσης των επενδύσεων.

Κρίσιμα πεδία πολιτικής αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η αύξηση της ρευστότητας που παρέχει το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, ο χειρισμός του ιδιωτικού επιχειρηματικού χρέους, το οριστικό άνοιγμα των αγορών αγαθών και υπηρεσιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων και πολιτών με τον δημόσιο τομέα και η προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Τόνισε δε, πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει, παράλληλα, να εφαρμόζει λελογισμένη και ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική, υπό την προϋπόθεση μιας σειράς κρίσιμων αλλαγών στη φορολογική διοίκηση, με σύγχρονα θεσμικά και τεχνολογικά εργαλεία και ελεγκτικό δυναμικό. «Έτσι θα εξασφαλίσουμε σημαντικούς οικονομικούς πόρους και θα αποκαταστήσουμε αδικίες», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ