Ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ξεπερασμένη η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουνίου 2014 παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένη από τις εξελίξεις, ενώ πολλές από τις προτάσεις πολιτικής που φαίνεται να προτείνει είχαν ήδη υλοποιηθεί και με το παραπάνω πριν καν δημοσιευτεί η έκθεση», εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.

«Όσον αφορά την ακραίως απαισιόδοξη θεώρηση των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας που φαίνεται να υιοθετείται σε ορισμένα κεφάλαια της έκθεσης, η απάντηση έχει ήδη δοθεί με την εντυπωσιακή εισροή στη χώρα επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ, ήδη από το πρώτο εξάμηνο 2014, (εκ των οποίων 8,4 δισ. ευρώ για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών) και με την εντυπωσιακή τώρα συμμετοχή ξένων επενδυτών παγκοσμίου εμβέλειας στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη», σημειώνουν οι αναλυτές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εικόνα αυτή ενισχύεται από την ανακοίνωση νέων στοιχείων για την εντυπωσιακή πορεία του τουρισμού κατά το 2014, καθώς και για την πολύ ικανοποιητική υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2014 στο πρώτο πεντάμηνο του 2014. Επιπλέον, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου μειώνεται τώρα σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, με τα επιτόκια των εκδόσεων εξάμηνων και τρίμηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου να μειώνονται στο 2,15% και στο 1,8% αντίστοιχα, από άνω του 4,2% που διαμορφώνονταν έως τα μέσα του 2013. Είναι, επομένως, η πρώτη φορά μετά το 2009 που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και εξόδου της χώρας από την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης»,  επισημαίνεται επίσης στην ανάλυση της Alpha Bank.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Οι πλαστές εγγυητικές αφορούσαν επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ

Απώλειες 20 δισ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία

Moody’s-Θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ