Χιόνης: Φεύγουν από τη μια τσέπη και πάνε στην άλλη

Χιόνης: Φεύγουν από τη μια τσέπη και πάνε στην άλλη

Ο καθηγητής οικονομικών, Διονύσης Χιόνης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, για το ελληνικό χρέος, το ΔΝΤ και την εσωτερική οικονομική πολιτική.

«Το ΔΝΤ λέει ότι την επόμενη δεκαετία το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα, ότι θα πρέπει το 2015 να αναζητήσουμε και νέα χρηματοδότηση, επομένως έχουμε μακρά πορεία μπροστά μας», σχολίασε αρχικά ο κ. Χιόνης και συνέχισε:

«Τα χρήματα που μας δίνουν φεύγουν από τη μια τσέπη και πάνε στην άλλη. Φεύγουν από το ΔΝΤ από τον έναν όροφο και επιστρέφουν στον άλλο όροφο, ίσως λίγα πάνε και στην Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουμε αυτά τα οποία δανειστήκαμε από αυτούς».

«Το γεγονός ότι συζητάμε τώρα για την επόμενη αναδιάρθρωση πάει να πει ότι τότε δεν είχαμε κάνει καλή δουλειά. Το ουσιαστικό, είναι κούρεμα, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλιστούν πόροι για την κοινωνική προστασία. Διαφορετικά κοροϊδευόμαστε. 

«Δεν μπορεί να λέει όλος ο κόσμος για την αναδιάρθρωση του χρέους και εμείς να υιοθετούμε την άποψη η οποία είναι δεσμευτική για την οικονομία για τα επόμενα 30-40 χρόνια», τόνισε.

«Δεν ξέρω αν χρειάζεται άλλη κυβέρνηση ή αλλαγή πολιτικής στο θέμα του χρέους. Μια διαπραγμάτευση ορθότερη. Οι αριθμοί δεν τυγχάνουν μιας υποκειμενικής ερμηνείας. 175% του ΑΕΠ χρέος, δεν είναι βιώσιμο. Δεν ζητάμε κάτι φοβερό και τρομερό», σχολίασε για το χρέος. 

«Η Γερμανία θέλει να αποφύγει τη συζήτηση για το χρέος γιατί θα είναι από αυτούς που θα πληρώσουν το μάρμαρο», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ