Ρευστό €200 εκατ. σε μικρομεσαίους

Ρευστό €200 εκατ. σε μικρομεσαίους

Έχοντας στον κουμπαρά κεφάλαια συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ για αρχή ξεκινά τη λειτουργία του το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG), που θα δραστηριοποιηθεί σε πρώτη φάση στην αναχρηματοδότηση δανείων υφιστάμενων βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και στη χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης.

Με τα πρώτα χρήματα να εκτιμάται ότι θα έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες έως το τέλος του καλοκαιριού, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα δοθεί μια σημαντική ένεση ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια.

Η ενεργοποίησή του

Η λειτουργία του IfG ξεκινά σήμερα με την ενεργοποίηση του πρώτου υποταμείου που αποσκοπεί αποκλειστικά στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Kfw Ούλριχ Σρέντερ πρόκειται να παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμα και τους όρους λειτουργίας.

Το πρώτο ταμείο για τις μικρομεσαίες έχει ήδη εξασφαλίσει τα πρώτα 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία 100 εκατ. ευρώ αφορούν τη συμμετοχή της γερμανικής KfW και τα άλλα 100 εκατ. ευρώ αποτελούν την εισφορά του ελληνικού Δημοσίου και είναι μέρος των 350 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν δεσμευθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκταμιευθούν σταδιακά εντός τριετίας.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

50 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ