Από την Παρασκευή το μέρισμα στους δικαιούχους

Από την Παρασκευή το μέρισμα στους δικαιούχους

Σε δύο μέρες, στις 9 Μαΐου 2014, θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος όπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές.

Η υποβολή των αιτήσεων συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και η αξιολόγησή τους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση, εκπτώσεις στη διανομή του συνολικού ποσού του κοινωνικού μερίσματος δεν θα γίνουν. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί για το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί στο σύνολό του.

Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών ακόμη και στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπολείπονται του ποσού αυτού, το υπόλοιπο θα καταβληθεί σε νέους δικαιούχους με βάση τις δηλώσεις του 2013. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος αφορούν στα εισοδήματα των φορολογικών δηλώσεων του 2012.

Εξάλλου, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν και τη μικρή αύξηση στα 6.500 ευρώ από 6.000 ευρώ του ορίου του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου κάποιος να είναι δικαιούχος του μερίσματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Κοινωνικό μέρισμα σε 265.000 δικαιούχους

ΒΙΝΤΕΟ-Κοινωνικό μέρισμα… 8 ευρώ

ΒΙΝΤΕΟ-Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για το κοινωνικό μέρισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ