Ανοίγουν 5.332 μόνιμες θέσεις σε υπουργεία

Ανοίγουν 5.332 μόνιμες θέσεις σε υπουργεία

Με νέες προκηρύξεις αλλά και με επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα καλυφθούν από τον Μάιο και έως το τέλος του έτους οι κενές οργανικές θέσεις στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.

Αναλυτικά στο υπουργείο Οικονομικών θα καλυφθούν 1.839 μόνιμες θέσεις για τις εφορίες και τα τελωνεία, το υπουργείο Υγείας θα προσλάβει 2.000 γιατρούς και νοσηλευτές για τα νοσοκομεία, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα απορροφήσει 1.493 διοικητικούς για την κάλυψη αναγκών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπουργείο Υγείας

Με 2.000 μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Περίπου οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από γιατρούς και οι υπόλοιπες από νοσηλευτές, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ανάμεσα στις ειδικότητες είναι παιδίατροι, καρδιολόγοι, ψυχίατροι, παθολόγοι, κυτταρολόγοι, νευροχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, οφθαλμίατροι, νευρολόγοι, ορθοπαιδικοί, γυναικολόγοι κ.α.

Υπουργείο Οικονομικών

Τις περισσότερες θέσεις σε μόνιμο προσωπικό από κάθε άλλο υπουργείο θα καλύψει  το υπουργείο Οικονομικών αφού για φέτος έχουν εγκριθεί 2.139 οργανικές θέσεις. Από αυτές οι 300 έχουν καλυφθεί ήδη από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ σε ειδικότητες εφοριακών. Απομένουν άλλες 1.839 θέσεις που θα καλυφθούν μέσα στο 2014 και αφορούν ειδικότητες εφοριακών, τελωνειακών, νομικών κ.α.

Υπουργείο Εργασίας

Από τη δεξαμενή των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό σε φορείς του υπουργείου Εργασίας. Η πλειοψηφία των θέσεων θα διατεθεί προκειμένου να καλυφθούν οι διοικητικές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ