Σε τιμή ευκαιρίας οι νεόδμητες κατοικίες

Σε τιμή ευκαιρίας οι νεόδμητες κατοικίες

Την απόκτηση νεόδμητων κατοικιών σε τιμές χαμηλότερες της αντικειμενικής αξίας προσφέρουν το τελευταίο διάστημα ορισμένοι κατασκευαστές, ιδίως όσοι διαθέτουν απούλητα διαμερίσματα σε περιοχές χαμηλής ζήτησης, όπως π.χ. στο κέντρο της Αθήνας.

Ενόψει της επανεκκίνησης των αγοραπωλησιών ακινήτων, με τη διαφαινόμενη επίλυση του προβλήματος που έχει προκληθεί από την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας, φορείς της αγοράς επισημαίνουν ότι, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να αγοράσουν κατοικία με τους πλέον ελκυστικούς όρους, καθώς οι αντοχές των κατασκευαστών, ιδίως εκείνων που καλούνται να εξυπηρετήσουν δάνεια του παρελθόντος, μοιάζουν να εξαντλούνται.

Οι αντικειμενικές τιμές στα νεόδμητα ακίνητα είναι υψηλότερες των εμπορικών τιμών σε ποσοστό από 3% έως 33%, ανάλογα με την περιοχή, ενώ στα παλαιότερα διαμερίσματα, η απόκλιση κυμαίνεται από 20% έως 70%.

Αντίστοιχα, στις περιοχές των βορείων προαστίων, στα παλαιότερα διαμερίσματα, οι αντικειμενικές είναι υψηλότερες από 3,5% έως 60% ανάλογα με το σημείο, ενώ στα νεόδμητα οι αντικειμενικές είτε είναι υψηλότερες είτε χαμηλότερες των πραγματικών τιμών, σε ποσοστό έως 15%, ανάλογα με την περιοχή.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ