Στουρνάρας: Θα παραμείνω υπουργός Οικονομικών

Στουρνάρας: Θα παραμείνω υπουργός Οικονομικών

Νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή. Το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί έως τις 5 Μαΐου και θα περιλαμβάνονται σε αυτό οι στόχοι του 2015 – 2017. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα, αλλά οι στόχοι του προγράμματος.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος και απάντησε «ποιος θέλετε να είναι; Εγώ θα είμαι». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φύγετε από το υπουργείο, του επεσήμαναν οι δημοσιογράφοι. «Προφανώς, δεν θα φύγω. Εγώ θα είμαι επικεφαλής», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

Το θέμα των τραπεζών

«Απώτερος στόχος» του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες, που ενσωματώνει σχετική κοινοτική οδηγία, «είναι η μη επιβάρυνση των φορολογουμένων στην περίπτωση εκκαθάρισης μίας τράπεζας», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις μετά τον δανεισμό της χώρας από τις αγορές, ο Υπουργός είναι ότι «η δική μας υποχρέωση είναι να επιταχύνουμε την διαδικασία επανόδου στην αναπτυξιακή τροχιά» και ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο «είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Το πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά ενσωματώνει τα νομοθετήματα που θέσπισε η Ε.Ε. με βάση τα διδάγματα από την κρίση και τις επιπτώσεις της στα πιστωτικά ιδρύματα, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας και γι’ αυτό χρειάζονται «ενιαίοι κανόνες προληπτικής εποπτείας».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ