Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

 

Σε στοίχημα εξελίσσεται η άνοδος του εγχώριου τουρισμού φέτος, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πτώσης, με τα πρώτα σημάδια στις κρατήσεις να αποτελούν αισιόδοξους οιωνούς για αντιστροφή του κλίματος. Παρά τις διαδοχικές χρονιές- ρεκόρ στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα, «αγκάθι» παραμένει η μετακίνηση των Ελλήνων προς τους ελληνικούς προορισμούς. Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, ο εγχώριος τουρισμός έχει πέσει σε έσοδα περίπου στα 1,5 δισ. ευρώ από 3 δισ. ευρώ που ήταν το 2008.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της χώρας Γιώργος Τελώνης, υπογράμμισε, ότι ήδη παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα στις κρατήσεις των Ελλήνων σε σχέση με πέρυσι, ενόψει και της εορτής του Πάσχα. Όπως είπε, ο εισερχόμενος τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά για μια ακόμη χρονιά, ενώ μέριμνα από πλευράς πολιτείας θα πρέπει να δοθεί στον εγχώριο τουρισμό. Συγκεκριμένα εστίασε στον αυξημένο ΦΠΑ που υπάρχει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ειδικά για τα ΙΧ, που όπως ανάφερε, λειτουργεί αποτρεπτικά στον Έλληνα να επισκεφτεί ένα νησί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ επισήμανε ότι το θέμα με τον ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχει τεθεί στον αρμόδιο υπουργό. Αναφορικά με το θέμα του εισερχόμενου τουρισμού, εκτίμησε ότι τα μηνύματα είναι θετικά και έκανε λόγο μάλιστα και για μικρή αύξηση για φέτος. Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη αναμένεται να υποδεχτούν περισσότερους Έλληνες σε σχέση με πέρυσι, αφού τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις συγκεκριμένες γραμμές είναι μειωμένα έως και 60%.

Στην Κεφαλονιά, τόπο καταγωγής του κ. Γαλιατσάτου, οι επιχειρηματίες του κλάδου ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τη νέα τουριστική σεζόν, αν και μέχρι αυτή την περίοδο η πλειονότητα των ξενοδοχειακών μονάδων είναι κλειστές. Τις προηγούμενες ημέρες η Κεφαλονιά υποδέχτηκε τους πρώτους τουρίστες μέσω της πρώτης πτήσης τη Easy Jet στο αεροδρόμιο του νησιού, με τον κ. Γαλιατσάτο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν έχουν επισκευαστεί ζημιές μικρής κλίμακας στον χώρο υποδοχής των επισκεπτών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ