Συνάντηση Σαμαρά με Στουρνάρα για την Τράπεζα της Ελλάδος

Συνάντηση Σαμαρά με Στουρνάρα για την Τράπεζα της Ελλάδος

Σε μία τετ α τετ συνάντηση που έχει προγραμματιστεί λίγο πριν από το Πάσχα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το επόμενο βήμα του Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση αμέσως μετά το τέλος των άτυπων συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin, που θα γίνουν στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη και να λάβουν από κοινού τις αποφάσεις, καθώς μία ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Στουρνάρα από το «τιμόνι» της ελληνικής οικονομίας θα προκαλέσει σειρά αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Το ραντεβού αυτό είχε σχεδόν…αποφασιστεί από την πρώτη ημέρα που ο κ. Στουρνάρας ανέβηκε στον έκτο όροφο του κτιρίου στην οδό Νίκης.

Τότε είχε συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό, όταν η χώρα ξεπερνούσε τους σκοπέλους και βρισκόταν σε πορεία εξόδου στις αγορές να συζητούσαν ξανά μαζί το πλαίσιο της συνεργασίας τους και μετά την ανασκόπηση των κινήσεων που θα είχε κάνει να καθόριζαν τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο ο κ. Στουρνάρας να μετακινηθεί στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένει ένα από τα πιο πιθανά σενάρια (εάν όχι το πιθανότερο) που υπάρχουν αυτή την ώρα.

Ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να του αρνηθεί κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι θα ήθελε να παραμείνει για ένα διάστημα ακόμη στην οδό Νίκης.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ