Κρυφή συμφωνία για «αντίμετρα» στις δικαστικές αποφάσεις

Κρυφή συμφωνία για «αντίμετρα» στις δικαστικές αποφάσεις

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει στην τρόικα μέχρι τα τέλη του Απριλίου αναλυτικό σχέδιο με ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οδηγήσουν σε επιστροφή των αποδοχών των ειδικών μισθολογίων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ειδικότερα, η Αθήνα και οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας συμφώνησαν να μην υπάρξει στο επικαιροποιημένο  Μνημόνιο πρόβλεψη συγκεκριμένων μέτρων σε περίπτωση που ανατραπεί η εισοδηματική πολιτική από τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ωστόσο, η συμφωνία προβλέπει  ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχει έτοιμα τα μέτρα που θα εφαρμόσει, για να καλύψει τυχόν αποκλίσεις στην εισοδηματική πολιτική του 2014.

Πάντως, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως η όποια τρύπα προκύψει από τις δικαστικές αποφάσεις, μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό, καθώς, όπως λένε, οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει για την πορεία εσόδων και δαπανών είναι μετριοπαθείς και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από τους στόχους, όπως συνέβη και το 2013. Επίσης, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι η παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2015 θα αποφασιστεί το φθινόπωρο και θα εφαρμοστεί μόνο εάν χρειαστεί.

 

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ