Το email του Θεοχάρη στους επιχειρηματίες

Το email του Θεοχάρη στους επιχειρηματίες

 

Επιστολές σε επιχειρήσεις στέλνει αυτές τις ημέρες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, προειδοποιώντας τους εκπροσώπους τους ότι, εάν δεν πληρώσουν εγκαίρως τον ΦΠΑ (αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή της περιοδικής δήλωσης για επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία), τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα νέα πρόστιμα των 2.500 ευρώ (Ν. 4174/2013).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» ο κ. Θεοχάρης φέρεται να αγνοεί τις εντολές του Μαξίμου, καθώς αυτά ακριβώς είναι τα πρόστιμα που πρόκειται να μειώσει η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο της γενικής γραμματείας, επικοινωνεί τηλεφωνικώς ή ηλεκτρονικώς με οφειλέτες και τους ζητάει να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι οχλήσεις γίνονται υπό την απειλή κατασχέσεων μισθών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν συμμορφωθούν.

Το σημείωμα που στέλνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ως εξής:

«Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και παρακαλούμε (εφόσον δεν το έχετε ήδη πράξει) να μην αμελήσετε την έγκαιρη υποβολή της. Επίσης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε ότι από 01/01/2014 έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4174/2013, ο οποίος μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής όλων των δηλώσεων».

Σε ό,τι αφορά το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, το 2013 έγιναν 25.786 τηλεφωνικές κλήσεις και απεστάλησαν 786.252 emails. Αρκετοί από τους οφειλέτες υποστηρίζει το υπουργείο ότι ανταποκρίθηκαν και εισπράχθηκαν 250.000.000 ευρώ.

 

Πηγή: Δημοκρατία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ