Οι δημοτικοί υπάλληλοι που δεν κινδυνεύουν με απόλυση

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που δεν κινδυνεύουν με απόλυση

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση όσοι υπάλληλοι καλύψουν κενές θέσεις σε άλλους δήμους θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Τις επόμενες ημέρες η καταγραφή ελλείψεων από τους δήμους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών προς τον ΟΤΑ, προκειμένου να καταγραφούν τα αιτήματα κάλυψης θέσεων ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ανεπισήμως περισσότερες από 1.000 κενές θέσεις σε δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι αιτήσεις για την εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων θα ξεπεράσουν τις 3.500-4.000 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των επιπλέον 12.500 που θα τεθούν σε κινητικότητα μαζί με τις 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσιμοτήτων, τότε το υπουργείο Εσωτερικών θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετακινήσεων υπαλλήλων.

Πατήστε επάνω για μεγέθυνση.

 

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ