Κατάργηση του ευρώ προτείνει στέλεχος του Die Linke

Κατάργηση του ευρώ προτείνει στέλεχος του Die Linke

 

Την κατάργηση του ευρώ και την αντικατάστασή του από άλλο νομισματικό σύστημα με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, αλλά και τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων προτείνει η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

“Πρέπει να σκεφτούμε υπό ποιες συνθήκες λειτουργεί ένα κοινό νόμισμα. Έτσι όπως εισήχθη το ευρώ, δεν λειτουργεί, αλλά διχάζει την Ευρώπη”, τονίζει σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit.

 

“Δεν είναι εθνικιστικό το να διαφωνεί κανείς με θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη δεν έχουν εκπροσώπηση. Ούτε το να διαφωνεί με μια ολοκλήρωση η οποία μειώνει την ευημερία της πλειοψηφίας στην Ευρώπη και επιτρέπει να αυξάνονται γενικά τα αντιευρωπαϊκά συναισθήματα. Έχουμε 19 εκατομμύρια ανέργους στον Νότο της Ευρώπης και μια καταστροφική πολιτική λιτότητας για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέρος της τρόικας, είναι συνυπεύθυνη. Από ολόκληρες χώρες εκεί αφαιρούνται τα δικαιώματα και σπρώχνονται στον κοινωνικό γκρεμό. Πολιτικοί οι οποίοι υποστηρίζουν όλα αυτά, δεν θα έπρεπε να αυτοαποκαλούνται φίλοι της Ευρώπης” σημειώνει, ερωτηθείσα για το εάν το κόμμα της ενόψει ευρωεκλογών στρέφεται σε εθνικιστικές απόψεις.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ