Νέο σκάνδαλο σε ΙΚΑ στην Κρήτη

Νέο σκάνδαλο σε ΙΚΑ στην Κρήτη

Με φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις εισέπρατταν από το ΙΚΑ τεράστια ποσά για σκευάσματα διατροφής, χρεώνοντας το ΙΚΑ με χιλιάδες ευρώ. Το σκάνδαλο αρχικά εντοπίστηκε στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρήτης στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου, αλλά όπως αποκαλύπτει το cretalive το κύκλωμα που λυμαίνονταν το ίδρυμα είχε απλώσει κι αλλού του πλοκάμια του!

Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο για το σκοπό αυτό, μετά τις αποκαλύψεις για το ” σκάνδαλο των σκευασμάτων διατροφής” όπως είχε γίνει γνωστό, πριν από 4 χρόνια και ουσιαστικά είχε προαναγγείλει τον έλεγχο τόσο στο υποκατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, όσο και σε εκείνο του Αγίου Μηνά. Ο έλεγχος στη Νέα Αλικαρνασσό ολοκληρώθηκε και το πόρισμα διαβιβάστηκε στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ. Μάλιστα από τις 31 Ιανουαρίου, οπότε και κοινοποιήθηκε, το υποκατάστημα της Ν. Αλικαρνασσού υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά κάθε εμπλεκόμενου. Σύμφωνα με τον έλεγχο στο σκάνδαλο εμπλέκονται 4 επιχειρήσεις που με παρόμοιο τρόπο, όπως δηλαδή και στην περίπτωση του Εσταυρωμένου, με έγχρωμες φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις ( οι πρωτότυπες δεν βρέθηκαν ποτέ) ξεπέρασαν το εμπόδιο του ελεγκτικού μηχανισμού και εισέπραξαν το ποσό των 220.504 ευρώ! Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ζητήσει έλεγχο και στο υποκατάστημα του Αγίου Μηνά, τα πρώτα στοιχεία έχουν φτάσει ήδη κεντρικά, ωστόσο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, για να διαπιστωθεί αν και εκεί οι επιτήδειοι δρούσαν με τον ίδιο τρόπο.

Μιλώντας στο cretalive ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης τόνισε πως ” η Διοίκηση του Ιδρύματος είναι σταθερά προσανατολισμένη σε τέτοιου είδους ελέγχους, σ΄όλη τη χώρα. Έχουμε πλέον τέτοια μηχανογραφικά εργαλεία που μας βοηθούν προκειμένου να οδηγηθούμε σε διερεύνηση πιθανώς παρόμοιων χορηγήσεων και αξιοποιούμε αυτές τις δυνατότητες. Οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις θα διαλευκανθούν και οι υπεύθυνοι θα σταλούν στα δικαστήρια, προκειμένου το ΙΚΑ να διεκδικήσει και να πάρει πίσω τα χρήματα του!”

Πηγή: Cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ