Ο Στουρνάρας παρουσίασε τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

Ο Στουρνάρας παρουσίασε τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

Συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, τον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, καθώς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τραπεζικού τομέα της Γερμανίας, είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στη Φρανκφούρτη.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank για τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις διεθνείς αγορές, ενώ, ακολούθως, παρουσίασε στον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.

Το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών ήταν ομιλητής στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας «Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft», παρουσία 100 και πλέον κορυφαίων επιχειρηματιών της Γερμανίας.

Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες στην Αθήνα, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Όπως ανέφερε ο υπουργός, θα υπάρξει σημαντική υπέρβαση του επίσημου στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ εκτίμησε ότι η ύφεση το 2013 θα είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψη για μείωση του ΑΕΠ κατά 4%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ