Πώς θα καταβληθούν οι εισφορές σε ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ

Πώς θα καταβληθούν οι εισφορές σε ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ

 

Στα Ταμεία και στους Τομείς που κατέβαλαν έως και το Νοέμβριο του 2013, θα καταβληθούν οι εισφορές του Δεκεμβρίου υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα ΤΑΠΙΤ και του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) ΤΑΥΤΕΚΩ σύμφωνα με ανακοίνωση των Διοικήσεων των Ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ και ΤΑΥΤΕΚΩ.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, ενώ έχει προβλεφθεί νομοθετικά η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που υποβάλλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΕΤΕΑ, του ΤΑΠΙΤ και του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Επειδή όμως εκκρεμεί η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία να καθορίζεται ο τρόπος και ο χρόνος είσπραξης των εν λόγω ασφαλιστικών εισφορών από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και απόδοσή τους στα οικεία Ταμεία, οι εισφορές θα καταβληθούν με τον τρόπο που καταβάλλονταν έως τώρα.

Ειδικότερα, οι εισφορές υπέρ ΕΤΕΑ για το μήνα Δεκέμβριο 2013 θα καταβληθούν ενιαία με αυτές υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ + ΕΤΕΑ), έως 31/1/2014.

Οι εισφορές μηνός Δεκεμβρίου 2013 υπέρ του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων του ΤΑΠΙΤ θα καταβληθούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ξεχωριστή εγγραφή (δηλ. με ξεχωριστό γραμμάτιο) από αυτή των ενιαίων εισφορών υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΤΕΑ, κατά τα γνωστά, και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ήτοι μέχρι 31/1/2014.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ