«Έκανε λάθη η τρόικα, αλλά σώθηκε η Ελλάδα»

«Έκανε λάθη η τρόικα, αλλά σώθηκε η Ελλάδα»

 

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, Ότμαρ Κάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ενόψει της σημερινής άφιξής του στην Αθήνα, όπου θα αποτιμήσει την εφαρμογή του μνημονίου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αναγνωρίζει ότι η τρόικα υπέπεσε σε σφάλματα.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός ήταν απαραίτητος, καθώς δεν υπήρχε στην Ε.Ε. διαδικασία διάσωσης μίας χώρας-μέλους της.

«Ήμασταν αναγκασμένοι να επιδιορθώσουμε το πλοίο εν μέσω καταιγίδας. Και η καταιγίδα δεν έχει ακόμη περάσει. Αλλά σώσαμε το πλοίο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εμφανίζει ως αναπόφευκτη την εμπλοκή και του ΔΝΤ, που διέθετε την απαραίτητη τεχνογνωσία, αν και ο ίδιος σπεύδει να ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα βοηθάει τα κράτη-μέλη σε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.

Ο κ. Κάρας και η αντιπροσωπεία της επιτροπής θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη και προεδρεία επιτροπών του Σώματος, όπως επίσης με στελέχη τραπεζών και επιμελητηρίων.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ