ΔΝΤ: Μεγάλη αβεβαιότητα ακόμα στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Μεγάλη αβεβαιότητα ακόμα στην Ελλάδα

 

«Βλέπουμε ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα στην Ελλάδα» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, μιλώντας στο καθημερινό μπρίφινγκ με τους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει η Telegraph.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον στους επενδυτές, σε ορισμένα τμήματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία μάλιστα ήταν «κλειδωμένα» από το 2008, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν φτάνει.

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στο άμεσο μέλλον. Η αβεβαιότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη, όμως η εμπειρία μάς δείχνει ότι όταν ένας ‘ενάρετος’ κύκλος είναι σε εξέλιξη, η εμπιστοσύνη μπορεί να επιστρέψει πολύ γρήγορα» συμπλήρωσε ο κ. Μάρεϊ, αρνήθηκε ωστόσο να κάνει υποθέσεις για το πότε θα συμβεί αυτή η μεταστροφή των δεδομένων.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στις αισιόδοξες προβλέψεις του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της Ελλάδας από τον οικονομικό εναγκαλισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και ότι θα βγει στις αγορές μέσα στο 2014. Προσθέτει, όμως, και τις δηλώσεις Μπαρόζο -την ημέρα της ανάληψης της προεδρίας, σύμφωνα με τις οποίες «ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει τώρα να ελαττωθεί».

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι «μια περιοχή της αβεβαιότητας για την Ευρώπη είναι η υγεία των τραπεζών της».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του 2012, η χρηματοδότηση του ΔΝΤ για την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει μέχρι το 2016, ενώ η στήριξη από την ΕΕ – ΕΚΤ πρέπει να τελειώσει αυτό το έτος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ