Τελεσίγραφο της Εφορίας σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Τελεσίγραφο της Εφορίας σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

 

Απλήρωτο στην Εφορία άφησαν περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες το χαράτσι ακινήτων του 2012 ενώ 95.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.

Στο σύνολό τους πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και αν δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους έως τις 31 Ιανουαρίου σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί μόνο για το χαράτσι ακινήτων αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ ενώ τουλάχιστον ενδιαφέρον μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι όσοι άφησαν βερεσέ την οφειλή τους θα κληθούν τώρα να την πληρώσουν χωρίς πρόστιμο αλλά και χωρίς την παραμικρή προσαύξηση.

Δεδομένου ότι την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ είχε αναλάβει η ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών της, η οφειλή που έμεινε απλήρωτη για το 2012 βεβαιώθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2014 στην Εφορία. Επομένως, μόνο αν οι υπόχρεοι αφήσουν να περάσει και η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου θα αρχίσουν να επιβαρύνονται με τόκο και πρόστιμο και θα κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ