Ολο το σχέδιο για το ελληνικό χρέος

Ολο το σχέδιο για το ελληνικό χρέος

Βρυξέλλες: Του Θάνου Αθανασίου

Σε αχαρτογράφητα νερά μπαίνει από τον Ιανουάριο το ελληνικό πρόγραμμα και η διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς όλα τα μεγάλα θέματα παραμένουν ανοικτά και οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και εταίροι, μπαίνουν στην πιο λεπτή φάση της διαπραγμάτευση, εν μέσω ελληνικής προεδρίας και με την πολιτική αβεβαιότητα των ευρωεκλογών προ των πυλών. 

«Τα όρια της διαπραγμάτευσης τίθενται από τις ανάγκες ρευστότητας» λέει στην Realnews κοινοτικός αξιωματούχος ξεκαθαρίζοντας πως «συνήθως τα ομόλογα ωριμάζουν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος… καλό είναι όταν έρθει η ώρα, κανείς να είναι έτοιμος». 

Ο κοινοτικός αξιωματούχος που μετέφερε τη συγκεκριμένη φράση, δήλωσε πως περιγράφει τη συλλογική βούληση των εταίρων της χώρας στο ευρώ και πως «οι “17” επιθυμούν τα πράγματα να γίνουν σωστά και με βάση το πρόγραμμα». Απέρριψε δε τη «θεωρία της «ανοχής», κατά την οποία το πρώτο εξάμηνο του 2014 η κυβέρνηση ελέω προεδρίας και ευρωεκλογών θα αφεθεί να νομοθετεί «στο περίπου». Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει μιλώντας στον ελληνικό τύπο και αρμόδια πηγή της Κομισιόν: «Οι στόχοι του προγράμματος και η περιγραφή των δεσμεύσεων της χώρας δεν έχουν αλλάξει». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ