«Big Brother» η εφορία με το νέο έτος

«Big Brother» η εφορία με το νέο έτος

 

Δικαιώματα άμεσης πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία για τα εισοδήματα, τα λοιπά έσοδα και τις δαπάνες των επαγγελματιών, αλλά και των φυσικών προσώπων αποκτούν πλέον οι φορολογικές Αρχές της χώρας.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θέτει από 01/01/2014 σε εφαρμογή νέες-αμερικανικής προέλευσης- μεθόδους ελέγχου για τον έμμεσο προσδιορισμό των εσόδων, των εισοδημάτων και εν τέλει των υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

Με τις μεθόδους αυτές, οι ελεγκτές της εφορίας θα χρησιμοποιούν νέου τύπου «τεκμήρια» για τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων των φυσικών προσώπων.

Σε όσες περιπτώσεις τα τεκμαρτά εισοδήματα που θα προσδιορίζονται με τις μεθόδους αυτές είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων. Με τις «έμμεσες τεχνικές ελέγχου» θα προσδιορίζονται με έμμεσο, τεκμαρτό τρόπο όχι μόνο τα καθαρά εισοδήματα, αλλά και τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιτηδευματιών, δηλαδή των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι τεχνικές αυτές θα εφαρμόζονται και για τον έμμεσο προσδιορισμό των καθαρών φορολογητέων εισοδημάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων, των εισοδηματιών και των αγροτών.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ