«Μαύρη τρύπα» 3.5 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

«Μαύρη τρύπα» 3.5 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ

Μαύρη τρύπα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που κατά τους υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών μπορεί να αγγίζουν ακόμα και τα 3,5 εκατ. εντοπίστηκε στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ξεκίνησε μετά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και αίτημα ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια σχετικής έρευνας.

Σύμφωνα πληροφορίες, διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών και πιο συγκεκριμένα έλλειμμα στα ταμεία του Οργανισμού κατά των ναρκωτικών, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φαίνεται ότι προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης, του διευθυντή και άλλων στελεχών του Οργανισμού.

Με βάση τη διαδικασία ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα προς διερεύνηση, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Στο φάκελο της υπόθεσης αναφέρονται αρκετά αντιφατικά στοιχεία, που οδηγούν σε τρία διαφορετικά έγγραφα – φωτιά, τα οποία εκθέτουν τους εμπλεκόμενους.

Γίνεται μάλιστα λόγος για παρατυπίες και παράνομες χρήσεις των κονδυλίων, καθώς χρήματα που προορίζονταν για τα κέντρα πρόληψης φαίνεται ότι δεν πήγαν εκεί μάλλον είχε γίνει ένας εσωτερικός «δανεισμός» παράτυπα και τα χρήματα έχουν διατεθεί αλλού.

Σήμερα η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και λεπτομέρειες για όλα τα έγγραφα που έχει συγκεντρώσει και θα τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε ήδη την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλιώρη.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ που τελεί υπό παραίτηση καλεί σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Tύπου (13:00) για να παρουσιάσει τις θέσεις της διοίκησης του οργανισμού για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία σημάδια κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας κάνουν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, το 2011, είχε προκύψει μαύρη τρύπα 37,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά η ύπαρξη του Οργανισμού.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ