Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν

Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν

«Πρόθεσή μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

«Στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό,τι της προσφέρεται» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη».

«Για να μην κλείνουμε το θέμα, προφανώς προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο» σημείωσε.

Όπως συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι εύκολο να συμφωνήσεις αλλά μετά θα πρέπει να διαχειριστείς τις κοινωνικές συνέπειες».

Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη, όχι επιτήδειοι. «Με την οριζόντια προστασία, άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο» ανέφερε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στα άλλα δύο από τα τρία θέματα για τους πλειστηριασμούς έχει επιτευχθεί συμφωνία, δηλαδή στο ζήτημα της δικαστικής προστασίας (νόμος Κατσέλη), που γίνεται μια συζήτηση όσον αφορά την επιτάχυνση δικαστικών αποφάσεων, καθώς σήμερα στην Αθήνα ορίζεται δικάσιμος για το 2022-2023 και πρέπει να βρεθεί τρόπος επιτάχυνσης και δεύτερον ότι από 1ης Ιανουαρίου 2015 στο σύστημα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών που θα βασίζεται στο ιρλανδικό μοντέλο με κώδικα καλών πρακτικών και εποπτεύουσα αρχή και θα ορίζονται κάποια κριτήρια που απομένει να εξειδικευτούν.

Πηγή: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ