E-mail “βόμβα” από τους δανειστές

E-mail “βόμβα” από τους δανειστές

Ακραίο σενάριο που φτάνει μέχρι την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων την επόμενη χρονιά, επεξεργάζεται η τρόικα!

Το ενδεχόμενο αυτό, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε από ένα από τα e-mails που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας (τεχνικά κλιμάκια) με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το «νέο» Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.

Σε ένα από αυτά τα e-mails και σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι τεχνικές ομάδες της τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη για την επόμενη χρονιά!

Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο «φραγής» στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από την πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος ασφαλίσεων προς τη συνταξιοδότηση.

Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της τρόικας ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο «παγώσει» η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου 2013!

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ