ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Η τρόικα να ανοίξει τα αυτιά της

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Η τρόικα να ανοίξει τα αυτιά της

Ενώ το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται εν αναμονή της επιστροφής της τρόικας για διαπραγματεύσεις με αρκετά ευαίσθητα ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, φωτιές άναψε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στη «Liberation».

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για τους δύο παράγοντες που ερμηνεύουν, όπως ανέφερε, το χαμηλό επίπεδο των εσόδων -τη μεγάλη φοροδιαφυγή και οι πολλαπλές φορολογικές εξαιρέσεις- τονίζοντας: «Πρέπει να εξαλειφθούν οι φορολογικές εξαιρέσεις, που είναι περισσότερες απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως για τα νησιά που έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα ή για τους αγρότες που θα αρχίσουν να φορολογούνται από το 2015. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλη φοροδιαφυγή: καταδιώκουμε τους φοροφυγάδες».

 Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έκανε έκκληση προς την πλευρά της τρόικας να ανοίξει τα αυτιά της και να αφουγκραστεί το τι γίνεται στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στη Liberation, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Οι διαπραγματεύσεις αγγίζουν θέματα πολύ λεπτά κοινωνικά και πολιτικά είτε αυτά αφορούν τις απολύσεις είτε τους πλειστηριασμούς, σε περίπτωση μη εξόφλησης των δανείων, που τώρα είναι παγωμένοι. Η τρόικα θα πρέπει, επίσης, να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τους φόρους και να μειώνουμε τους μισθούς και τις συντάξεις».

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ