Εφοριακοί με βίλες και πολυτελή ΙΧ

Εφοριακοί με βίλες και πολυτελή ΙΧ

Εξονυχιστικούς ελέγχους στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει στελέχη της εφορίας και του φοροελεγκτικού μηχανισμού διενεργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Σε δεκάδες ανέρχονται οι διάτρητες και εικονικές δηλώσεις. Διαπιστώνονται πανάκριβες αγορές ή κινήσεις εμβασμάτων που δεν δικαιολογούνται. Προκειμένου να καλύψουν την ψαλίδα, οι περισσότεροι ελεγχόμενοι σπεύδουν να καταθέσουν συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις.

Δεκάδες διάτρητα και εικονικά πόθεν έσχες από εφοριακούς και στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού εντόπισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι ελεγχόμενοι έσπευσαν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις πόθεν έσχες σε βάθος δεκαετίας, για να δικαιολογήσουν την… ψαλίδα μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και αγορών, επικαλούμενοι δωρεές, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και δάνεια.

Σε πολλές περιπτώσεις κατατέθηκαν τροποποιητικές για να δικαιολογήσουν «παχυλά» εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ