Στουρνάρας:Συμφωνία μετά το Eurogroup

Στουρνάρας:Συμφωνία μετά το Eurogroup

Επιβεβαίωσε ο Γιάννης Στουρνάρα ότι η τρόικα θα επιστρέψει μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου, τονίζοντας ότι δεν είναι προβληματισμένος με την αναβολή της άφιξή των δανειστών στην Αθήνα.

«Δεν με προβληματίζει γιατί δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Ακόμα δεν καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία, σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε από τον Πρωθυπουργό.  

 «Δεν τα βρήκαμε. Διαφέρουμε σε ορισμένα ζητήματα ακόμα» είπε ο κ. Στουρνάρας, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, ο κ. Στουρνάρας, επεσήμανε ότι «είναι 2 – 3 διαρθρωτικά θέματα κυρίως και λιγότερο τα δημοσιονομικά».

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει η δόση του 1 δισ ευρώ, που εκκρεμεί από τον Ιούνιο.  «Αυτή η δόση έχει προϋπόθεση τα προαπαιτούμενα. Αυτά πάμε να τα κλείσουμε σύντομα. Έχουν μείνει πολύ – πολύ μικρές διαφορές πια», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι πηγαίνουμε μετά τις 10 του Δεκέμβρη και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα προλάβουμε μέχρι το τέλος του χρόνου. Συμπλήρωσε, δε, ότι η τρόικα δεν εξετάζει να δοθεί η δόση τμηματικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ