• Επενδύσεις από το Σίτι στην Αθήνα

  8:04 πμ, Σαββατο 23 Νοε 2013 8:04 πμ, Σαββατο 23 Νοε 2013

  Επενδύσεις από το Σίτι στην Αθήνα

  Λονδίνο του Ισαάκ Α. Καριπίδη

  «Το Σίτι του Λονδίνου αναγνωρίζει πλήρως τη ζωτική σημασία που έχει η σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους για την συνέχιση της ευημερίας του. Έτσι είναι πολύ σημαντικό για μας να κατανοήσουμε την ατζέντα που θα επιδιώξει να εφαρμόσει η Ελλάδα κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Προεδρίας».

  Αυτό δήλωσε στο Real.gr η Λόρδος Δήμαρχος του Σίτι του Λονδίνου, κα Φιόνα Γουλφ λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα έχει σειρά επαφών τόσο με υπουργούς όσο και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Στο ταξίδι της αυτό, που σημειωτέον είναι το πρώτο επίσημο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα της, θα την συνοδεύει ο πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Σίτι κ. Μάρκ Μπόλιτ.

  Ο ρόλος του Λόρδου Δημάρχου του Σίτι είναι να υποστηρίζει και να προωθεί όχι μόνο τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και της υπόλοιπης Βρετανίας. Το δε Σίτι αποτελεί μείζον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο. Μαζί με την Νέα Υόρκη καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε αυτούς τους τομείς παγκοσμίως, ενώ για την Ευρώπη αποτελεί το κορυφαίο οικονομικό κέντρο. Έτσι, η επίσημη επίσκεψη της κα Φιόνα στην Αθήνα, που ξεκινάει τη Δευτέρα, θεωρείται από τον επιχειρηματικό κόσμο εξαιρετικής σημασίας.

  Μεταξύ των άλλων θα συναντηθεί με τον υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα όπου θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, θέματα που αφορούν τις τράπεζες αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης. «Θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. στο πρώτο εξάμηνο του 2014 καθώς τον Μάιο έχουμε τις Ευρωεκλογές. Θα θέλαμε μέχρι τότε να κλείσουν μια σειρά από ανοικτά θέματα όπως είναι ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, η τραπεζική ένωση, η διαφάνεια στις συναλλαγές κ.α.», είπε στο Real.gr η κα Φιόνα. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθούν και οι συζητήσεις που θα έχει με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη.

  Η Λόρδος Δήμαρχος του Λονδίνου θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ταμείου κ. Γιάννη Εμίρη με τους οποίους είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι προοπτικές βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Η κα Φιόνα θα έχει ακόμη επαφές με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών όπου θα συζητήσουν θέματα του αφορούν τον κλάδο ενώ τέλος λίγο πριν από την αναχώρηση της, το πρωί της Τρίτης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κωνσταντίνο Μποτόπουλο.

  Αν και ο βασικός λόγος της επίσκεψης της είναι η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα παρόλα αυτά η ατζέντα των συζητήσεων της συμπεριλαμβάνει και διμερή θέματα όπως το εμπόριο, και η ναυτιλία. Ειδικά για το δεύτερο η κα Φιόνα επεσήμανε στο Real.gr πως «αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών. Από τη μια με τους Έλληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο και από την άλλη με τις βρετανικές ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν στον Πειραιά».

  Αναφορικά με την έντονη συζήτηση που έχει ξεκινήσει, στην Βρετανία, για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και το πιθανό σχετικό δημοψήφισμα το 2015 αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές, η Λόρδος Δήμαρχος του Σίτι ξεκαθάρισε στο real.gr πως «το Σίτι είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. . Πρέπει όμως να γίνουν βασικές μεταρρυθμίσεις που να βοηθούν την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό. Δεν μπορούμε σε έναν κόσμο όπου η ανατολή αναπτύσσεται ραγδαία, η λατινική Αμερική και η Αφρική επίσης, εμείς να βάζουμε συνεχώς φραγμούς και εμπόδια στην ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Φιόνα στο Real.gr.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα