Βαμβακίδης: Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος

Βαμβακίδης: Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος

Ο επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής για την Ευρώπη και την Ασία, της Bank of America, Αθανάσιος Βαμβακίδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή μια έκθεση της τράπεζας που αφορά την Ελλάδα.

«Το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ακόμα και αν η Ελλάδα πετύχει όλους τους στόχους της από εδώ και πέρα, ακόμα και αν οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι αυτοί που προβλέπονται από το πρόγραμμα, είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος. Το ίδιο το ΔΝΤ έχει υποθέσει ότι θα γίνουν διευκολύνσεις αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους. Οπότε είναι πλέον από την πλευρά της υπόλοιπης Ευρώπης η στιγμή να διευκολύνουν την Ελλάδα να πληρώσει το χρέος», σχολίασε αρχικά ο κ. Βαμβακίδης και συνέχισε:

«Με βάση τη συμφωνία δεν θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα επιπλέον μέτρα για να καλύψει το κενό. Στο χειρότερο ενδεχόμενο, που δεν υπάρξει συμφωνία, αν δεν διευκολύνει την Ελλάδα η υπόλοιπη Ευρώπη, έχει πολλά να χάσει, γιατί το Ελληνικό χρέος, περίπου 80% είναι χρέος προς την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα».

«Αν η Ελλάδα συνεχίζει να πληρώνει της υποχρεώσεις της, το θέμα του χρέους θα αντιμετωπιστεί», σχολίασε ακόμα ο κ. Βαμβακίδης και πρόσθεσε:

«Για να πετύχουμε την ίδια μείωση σε παρούσες αξίες χρειάζεται μια επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής από τριάντα έως πενήντα χρόνια και σταθεροποίηση ή μείωση του επιτοκίου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ