Οικονομικο-επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Οικονομικο-επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Οικονομικο-επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας-ΠΓΔΜ θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, το πρώτο που διοργανώνεται στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το φόρουμ διοργανώνεται σε συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με τον Οργανισμό Ξένων Επενδύσεων και Προώθησης Εξαγωγών της ΠΓΔΜ και οικονομικών επιμελητηρίων της ΠΓΔΜ, με την βοήθεια των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Σκοπός του φόρουμ είναι, κυρίως, η εξέταση των δυνατοτήτων περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορευματικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του φόρουμ βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να εκδηλωθεί αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό από επιχειρήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της ΠΓΔΜ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, τους πρώτους εννέα μήνες του 2013, ο όγκος των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε στα 662 εκατ. δολάρια. Οι εξαγωγές της ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, το παραπάνω διάστημα, ανήλθαν στα 163 εκατ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές από την Ελλάδα ανήλθαν στα 499 εκατ. δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ