Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του Νότου για την Ανάπτυξη

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του Νότου για την Ανάπτυξη! #south4growth

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz εγκαινιάζει την πρωτοβουλία του Νότου για ανάπτυξη.

Η οικονομική ύφεση στη ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβαρύνει σημαντικά τις χώρες του Νότου, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο τη σκληρή πολιτική λιτότητας όσο και την αναδιάρθρωση των δημοσιονομικών τους – δημιουργώντας, τις περισσότερες φορές, κοινωνικές ανισότητες και δυσκολίες προσαρμογής στους πολίτες. Το καθεστώς αυτό έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα βλέμματα και την προσοχή της διεθνούς επικαιρότητας, ενώ, παράλληλα, αποτελεί μια σημαντική συγκυρία για τις χώρες του Νότου, οι οποίες καλούνται να επανεξετάσουν τα δεδομένα της ανάπτυξης και να καταρτίσουν το σχέδιό τους για έξοδο από την περίοδο της κρίσης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει θέσει την οικονομική ανάπτυξη ως έναν από τους κεντρικούς άξονες δραστηριοποίησής του, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα ενισχύσουν τη δυναμική των χωρών αυτών και θα πρωτοστατήσουν στο πλάνο ανάσχεσης της οικονομικής ύφεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με έμφαση στο τρίπτυχο Ανάπτυξη-Οικονομία-Εργασία, έξι γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργανώνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, το Διεθνές Συνέδριο «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (South for Growth), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, θα είναι παρών, προκειμένου να υποστηρίξει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Στο Διεθνές Συνέδριο θα συμμετάσχουν, επίσης, Έλληνες και Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Την πρωτοβουλία του Διεθνούς Συνεδρίου είχε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το υλοποιεί σε συνεργασία με τα αντίστοιχα γραφεία σε Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, οι χώρες του Νότου αποδεικνύουν ότι η συσπείρωση δυνάμεων και η διεθνής συνεργασία συνιστούν ένα μοντέλο αντιμετώπισης της κρίσης. Η παρακολούθηση του Διεθνούς Συνεδρίου είναι ελεύθερη προς όλους, ενώ στο σύνδεσμο http://www.youtube.com/channel/UCzMA-S6O52mwtoX0DxydeJQ/feed ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει το διάλογο που διεξάγεται ανάμεσα στον Πρόεδρο και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συζήτηση πραγματοποιείται και μέσω Twitter, με τη χρήση του hashtag#south4growth.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ