Πέντε κρυφές «κεραμίδες»

Πέντε κρυφές «κεραμίδες»

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τουλάχιστον πέντε «κεραμίδες» θα πέσουν τους επόμενους μήνες στα κεφάλια εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων.

Και δεν είναι οι φόροι που επιβάλλονται πάνω σε αξίες που δεν υπάρχουν. Είναι τα απίστευτα χαράτσια που σκαρφίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όσων διαθέτουν σήμερα έστω και ένα μικρό διαμέρισμα.

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες διότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, κανείς δεν θα γλιτώσει από την έμμεση επιβάρυνση με νέου τύπου «κόλπα» που κανείς δεν περίμενε μέχρι πριν από λίγους μήνες.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα κληθούν να πληρώσουν για το λεγόμενο «σεισμόσημο».

Επίσης, νέες αμοιβές για μηχανικούς και νέα πρόστιμα για όσους την τελευταία τριετία είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους.

Ακόμη, ως χαράτσι μπορεί να εκληφθεί ο έλεγχος τρωτότητας εκατοντάδων χιλιάδων αυθαιρέτων κτιρίων καθώς και η αμοιβή στους μηχανικούς για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

 

 

Πηγή: Εθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ