«Χωρίς αστερίσκους» η ΕΛΣΤΑΤ

«Χωρίς αστερίσκους» η ΕΛΣΤΑΤ

Χωρίς επιφυλάξεις, για έβδομη συνεχή φορά από το Νοέμβριο 2010, δημοσιεύονται από τη Eurostat οι δημοσιονομικές στατιστικές της Ελλάδος, που κατήρτισε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, βάσει των οποίων το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2012 διαμορφώθηκε στο 9% του ΑΕΠ.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, μια ημέρα μετά τη δεύτερη κοινοποίηση για το 2013 των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γεγονός ότι για έβδομη συνεχή φορά δεν υπήρξαν «αστερίσκοι» από τη Eurostat, κατόπιν των σχετικών ελέγχων και πιστοποιήσεων, αποτελεί μία σημαντική σειρά επιτυχιών για την Ελλάδα.

Καταδεικνύει, επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, τη σταθερή αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως στατιστικών στοιχείων που ικανοποιούν πλήρως τους κανόνες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και καταρτίζονται σύμφωνα τα διεθνή στατιστικά πρότυπα γενικότερα, και επιβεβαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που έχουν γίνει από την ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή αξιόπιστων στατιστικών στοιχείων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ