Βρούτσης: Μηδενισμός της ύφεσης το 2014

Βρούτσης: Μηδενισμός της ύφεσης το 2014

Την εκτίμηση ότι «το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης με μηδενισμό της ύφεσης» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης στο Λουξεμβούργο.

Σχολιάζοντας την Έκθεση για τον Μηχανισμό Επαγρύπνησης και την επιλογή των κατάλληλων δεικτών, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι «οι δείκτες πρέπει να λειτουργήσουν σαν ξυπνητήρι άμεσης παρέμβασης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

«Τη μάχη με την κρίση φαίνεται ότι την κερδίζουμε. Το τίμημα, όμως, ήταν μεγάλο καθώς άφησε πίσω της εκατομμύρια άνεργους και άπορους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν τα θύματα της κρίσης και σε αυτούς οφείλουμε πολλά. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε αβοήθητους στο πεδίο της μάχης και τώρα και στο μέλλον», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

«Περάσαμε πολλά και δύσκολα, κυρίως οι χώρες του νότου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Όμως σήμερα, μπορώ να σας μεταφέρω ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης με μηδενισμό της ύφεσης και το πέρασμα σε τροχιά ανάπτυξης. Αλλά και ότι η ανεργία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ