Εμπ. Σύλλογος Πειραιά: Ξυπνήστε

Εμπ. Σύλλογος Πειραιά: Ξυπνήστε

«Να ανατρέξουμε στην ιστορία μας για να διαπιστώσουμε ότι η πολιτική πόλωση, οι φανατισμοί  και οι πράξεις βίας μεταξύ Ελλήνων, μόνο να βυθίζουν περισσότερο τη χώρα κατάφεραν» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Η ανακοίνωση:

«Μετά τα εξαιρετικά δυσάρεστα γεγονότα, που με μεγάλη θλίψη βιώσαμε στις γειτονιές του Πειραιά και περιμένοντας λίγο, για να καταλαγιάσει η πολύ μεγάλη οργή, αλλά και το σύννεφο αγανάκτησης, που δίκαια σήκωσε η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας συνανθρώπου μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

Οφείλουμε σαν ΄Ελληνες, να ανατρέξουμε στην ιστορία μας, για να διαπιστώσουμε, ότι η πολιτική πόλωση, οι φανατισμοί  και οι πράξεις βίας μεταξύ Ελλήνων, μόνο να βυθίζουν περισσότερο τη χώρα κατάφεραν και όσοι ενστερνίζονται τέτοιες πολιτικές μόνο ως μη σκεπτόμενοι  και ανθέλληνες θα μπορούσαν εκ του αποτελέσματος να χαρακτηριστούν.

Απεναντίας, όσες φορές η χώρα μας κινδύνευσε να χάσει την αυτοκυριαρχία και την αυτοτέλειά της, η ομοψυχία και η συμπαγής κοινωνική συσπείρωση ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της καταγραφής ενός ακόμη ελληνικού ιστορικού κατορθώματος.

Μας θλίβει ιδιαίτερα, που ακόμη και αυτές τις ώρες, που μόνο σαν στιγμές εθνικής περισυλλογής θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε, υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να τις αξιοποιήσουν εκλογικά, αλλά και μέσα μαζικής ενημέρωσης που εστιάζουν στο «δράμα» και τις ακροαματικότητες!

Ας αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη, που επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, να επιτελέσουν το έργο τους και ας παραδειγματιστούν από αυτές και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του κράτους.

Συμπολίτες… Ξυπνήστε, μην επιτρέπετε να σας αποπροσανατολίζουν και επιτέλους ας συνειδητοποιήσουμε και εμείς, ότι οι ατέλειωτες ώρες ανταλλαγής απόψεων και οι διενέξεις μεταξύ μας στα καφενεία  ή στα τηλεοπτικά παράθυρα, δεν έφεραν ποτέ αποτέλεσμα. Ας χαμηλώσουμε όλοι λίγο τον πήχη στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις μας και ας ξεφύγουμε από τη νοσταλγία της εικονικής ευμάρειας του  παρελθόντος, γιατί οφείλουμε να σηκώσουμε πρώτα την χώρα, αν επιθυμούμε να σηκωθούμε και εμείς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ