Στουρνάρας: Μνημόνιο χωρίς μέτρα

Στουρνάρας: Μνημόνιο χωρίς μέτρα

Με έξοδο στις αγορές ή με κάλυψη από τους εταίρους, μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014-2015 τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης στον ραδιοσταθμό Βήμα.

Είπε πως τούτο υπολογίζεται σε 4,5 δισ. ευρώ για το 2014 και 5,5 – 6 δισ. ευρώ για το 2015. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «κούρεμα» του χρέους αναρωτήθηκε για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρούσε σε μονομερή ενέργεια. «Αν γίνει κάτι τέτοιο στα επόμενα δέκα δευτερόλεπτα η Ελλάδα θα μπει στη γωνία της Ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Στουρνάρας και υπογράμμισε πως ήδη το χρέος μειώθηκε σημαντικά και με βάση την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όταν η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα θα υπάρξει νέα ελάφρυνση του χρέους.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, παρά μόνον «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» 15.000 εργαζομένων ως το τέλος 2014 στη θέση των οποίων θα προσληφθούν 15.000 νέοι υπάλληλοι με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ θέμα μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στο εξωτερικό.

«Δεν υπάρχει θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά για τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΣΕ ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Συγκεκριμένα, είπε ότι ειδική επιτροπή θα αναζητήσει το πώς θα γίνει η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης πιο ελαστική. Ωστόσο, τόνισε ότι το ποσό που θα διατεθεί θα είναι μικρότερο από πέρυσι, οπότε είχαν προϋπολογισθεί περί τα 280 εκατ. ευρώ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ