Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να πληρώσετε σε 12 δόσεις την εφορία

Πρώτη καταχώρηση: 04/09/2013 - 09:35

Τελευταία δημοσίευση: 04/09/2013 10:20Οικονομία

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να πληρώσετε σε 12 δόσεις την εφορία

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να πληρώσετε σε 12 δόσεις την εφορία


Εναλλακτική λύση για εξόφληση έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις των οφειλών που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011 και 2012 έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται αυτές τις μέρες να εξοφλήσουν τα «χαράτσια» αυτά είτε εφάπαξ είτε σε 2 ή 3 διμηνιαίες δόσεις είτε σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Συγκεκριμένα, έχουν το δικαίωμα να αφήσουν την πρώτη δόση να καταστεί ληξιπρόθεσμη και, στη συνέχεια, να ζητήσουν την υπαγωγή τους στη νέα «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων στο Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Όσοι, όμως, από τους φορολογούμενους αυτούς έχουν και παλαιά χρέη, τα οποία έχουν τακτοποιήσει με την άλλη ρύθμιση, της «τελευταίας ευκαιρίας» - έως και σε 48 ή και 100 δόσεις- θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλες δυσκολίες, αφού, αν αναγκαστούν να αφήσουν να γίνουν ληξιπρόθεσμα τα νέα χρέη από τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ, κινδυνεύουν να τεθούν αυτόματα εκτός ρύθμισης για τις παλιές οφειλές τους.

Αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, η μόνη διέξοδος που έχουν, θα είναι πλέον να ενταχθούν εκ των υστέρων στη νέα «πάγια ρύθμιση» για το σύνολο των οφειλών τους (παλαιών και νέων).

Όσοι υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση» θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών αυτών έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 8,5% και με το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης να μην μπορεί να είναι μικρότερο των 15 ευρώ.

Σε κάθε οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο μηνιαίας διάρκειας, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης μίας δόσης, αυτή θα καταβάλλεται με επιβάρυνση 15% εντός της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (1)
  • JOHNΤετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, 10:49
    Ληστεια με δοσεις!Που ειναι το συνταγμα που μιλαει για φοροδοτικη ικανοτητα των πολιτων και καποιοι πραξικοπηματικα το εγραψαν στα παλια τους τα παπουτσια!Ο ανεργος και ο εξαθλιωμενος ουτε τωρα ουτε σε 12 μηνες θα μπορεσει ν ανακαμψει και να ειναι συνεπης στις υποχρεωσεις του σε μια οικονομια που ειναι σ ελευθερη πτωση και που φως στον οριζοντα δεν φαινεται.Εκτος εαν οι σημερινοι¨σωτηρες¨μας βλαιπουν οτι σε 12 μηνες αυτοι θα ειναι παρελθον και προσπαθουν να κερδισουν χρονο!!!