• Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να πληρώσετε σε 12 δόσεις την εφορία

  10:20 πμ, Τετάρτη 04 Σεπ 201310:20 πμ, 04 Σεπ 2013
  Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να πληρώσετε σε 12 δόσεις την εφορία

  Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να πληρώσετε σε 12 δόσεις την εφορία

  Εναλλακτική λύση για εξόφληση έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις των οφειλών που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και του φόρου ακίνητης περιουσίας των ετών 2011 και 2012 έχουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται αυτές τις μέρες να εξοφλήσουν τα «χαράτσια» αυτά είτε εφάπαξ είτε σε 2 ή 3 διμηνιαίες δόσεις είτε σε 7 μηνιαίες δόσεις.

  Συγκεκριμένα, έχουν το δικαίωμα να αφήσουν την πρώτη δόση να καταστεί ληξιπρόθεσμη και, στη συνέχεια, να ζητήσουν την υπαγωγή τους στη νέα «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων στο Δημόσιο έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις.

  Όσοι, όμως, από τους φορολογούμενους αυτούς έχουν και παλαιά χρέη, τα οποία έχουν τακτοποιήσει με την άλλη ρύθμιση, της «τελευταίας ευκαιρίας» - έως και σε 48 ή και 100 δόσεις- θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλες δυσκολίες, αφού, αν αναγκαστούν να αφήσουν να γίνουν ληξιπρόθεσμα τα νέα χρέη από τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ, κινδυνεύουν να τεθούν αυτόματα εκτός ρύθμισης για τις παλιές οφειλές τους.

  Αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, η μόνη διέξοδος που έχουν, θα είναι πλέον να ενταχθούν εκ των υστέρων στη νέα «πάγια ρύθμιση» για το σύνολο των οφειλών τους (παλαιών και νέων).

  Όσοι υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση» θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλών αυτών έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 8,5% και με το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης να μην μπορεί να είναι μικρότερο των 15 ευρώ.

  Σε κάθε οφειλέτη που είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας των οφειλών του προς το Δημόσιο μηνιαίας διάρκειας, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης μίας δόσης, αυτή θα καταβάλλεται με επιβάρυνση 15% εντός της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

  Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα