• Νέα πρόκληση από τον Στέλιο Σταυρίδη

  4:41 μμ, Τρίτη 27 Αυγ 2013 4:41 μμ, Τρίτη 27 Αυγ 2013

  Νέα πρόκληση από τον Στέλιο Σταυρίδη

  Προκαλεί και πάλι ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. Σε μια συνέντευξη «φωτιά» που δημοσιεύτηκε σε νορβηγική εφημερίδα λίγο πριν αποπεμφθεί, ο Στέλιος Σταυρίδης, αναφερόμενος σε όσους είναι αντίθετοι στην αξιοποίηση του Ελληνικού, χρησιμοποιεί μια ιδιωματική έκφραση στα αγγλικά που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

  Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ο κ. Σταυρίδης απαντά:

  «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Fuck you. Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα.»

  Δεν ήταν μόνο όμως αυτή η έκφραση που μπορεί να χαρακτηριστεί προκλητική, καθώς ο Στέλιος Σταυρίδης εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε τους Έλληνες...χαζούς. Ακολουθεί ο διάλογος με τη δημοσιογράφο:

  Σταυρίδης : «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα»

  Δημοσιογράφος: «Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία.»

  Σταυρίδης: «Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο...»

  Σταυρίδης: «Η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία.»

  Σταυρίδης: «Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie, είναι θέμα νοοτροπίας».

  Την ίδια στιγμή, ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί τις ιδιωτικοποιήσεις ευλογία του Θεού , λέγοντας χαρακτηριστικά:

  Σταυρίδης: «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!» -

  Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Σταυρίδης δείχνει στη δημοσιογράφο Κριστίνα Πλέτεν που πήρε τη συνέντευξη, ένα φυλλάδιο με την προσωπική του επιχείρηση και της προτείνει να νοικιάσει μία από τις βίλες του στην Κεφαλονιά. Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος 9 σελίδων από την εφημερίδα Bergens Tidende στις 4/8 με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες».

  Πηγή:thepressproject.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα